Elevii din Cluj mai primesc 25 de microbuze electrice

0

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ce a avut loc duminică, 10 septembrie, proiectul ce vizează achiziționarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Acestea sunt obținute din fonduri nerambursabile.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să contribuim în plus la asigurarea egalității de șanse pentru toți copiii, prin facilitarea accesului elevilor la învățare. Educația este singura șansă reală de reușită sigură în viață, motiv pentru care elevii din toate comunitățile rurale, chiar și din cele mai îndepărtate sau cu o populație scăzută, trebuie să beneficieze de un acces facil la școală. În acest scop, alături de cele 34 de microbuze școlare recent obținute de Consiliul Județean prin PNRR, urmărim să mai obținem încă 25, tot din fonduri nerambursabile, la fel de prietenoase cu mediul și cu un consum redus de energie. menționează președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Astfel, prin intermediul proiectului Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu se intenționează achiziționarea a 25 de microbuze electrice cu o capacitate de 16+1 locuri.

Valoarea totală a proiectului inițiat de Consiliul Județean Cluj este de 25.000.000 de lei. În cazul declarării acestuia ca și câștigător, finanțarea nerambursabilă asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, va fi în procent de 100%.

Principalele beneficii ale inițiativei forului administrativ județean constau în asigurarea egalității de șanse pentru elevii din întreg județul, posibilitatea acestora de a avea acces la o educație de calitate și, nu în ultimul rând, reducerea absenteismului și a abandonului școlar. De asemenea, componenta verde a proiectului constă în faptul că prin această achiziție de mijloace de transport școlar nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic se contribuie esențial la asigurarea unui mediu de viață mai sănătos pentru locuitorii județului.

Cele 25 de microbuze școlare electrice se adaugă altor 34, de care elevii deja beneficiau, cu o capacitate de 16+1 locuri, ce au fost recent obținute de Consiliul Județean Cluj prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Articol de Thea Gavriș

VEZI ȘI:

Celebrele „Monster trucks” vin în premieră la Cluj – Ce îi așteaptă pe amatorii de adrenalină și spectacol

Generația 2012 este invitată la selecția Academiei U-BT

Universitatea Olimpia Cluj s-a calificat în turul al doilea al Ligii Campionilor

banner