Elevii nu vor mai purta mască la orele de sport, iar școlilor speciale reiau cursurile față în față

1

Liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, a declarat în direct la Via Cluj TV că elevii din clasele primare nu mai sunt obligați să poarte mască în timpul orelor de sport.

”În ordinul comun dat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății s-a convenit asupra orelor de educație fizică să se renunțe în timpul orelor asupra măștii (…) doar în interior și doar în timpul orelor. Deplasarea până la sala de sport și de la sala de sport se va face cu mască”, a precizat Lucia Cojocaru, care este, la rândul ei, profesor de educație fizică.

De asemenea, ea a precizat că același ordin permite elevilor din școlile speciale să revină la învățământul față în față, mai ales că în aceste clase sunt mai puțini elevi și se pot păstra măsurile de distanțare.

Profesorii mai cer și prioritizarea vaccinării pentru cadrele didactice.

”Cerem imperativ ca și profesorii să fie testați anti-COVID. Ministrul promitea că vor fi centre speciale de vaccinare pentru profesori și că vom avea prioritate”, a declarat Lucia Cojocaru. Ea a precizat că ministrul Educației a anunțat că vor fi disponibile peste un milion de teste pentru cadrele didactice din România.

banner