Emil Boc: Niciodată violența nu are ce căuta în spațiul public ca armă politică

0

Violențele de la București, din fața Parlamentului, unde jandarmii au intervenit pentru a calma membrii și suporterii AUR, a iscat reacția primarului Emil Boc, fost premier al României: ”Niciodată violența nu are ce căuta în spațiul public, dacă iubești această țară”!, a spus public primarul Clujului. ”Dacă nu avem pace externă și pace internă, degeaba vorbim de proiecte, degeaba vorbim de educație, de sănătate, de spitale, de școli, că vor fi dărâmate, vor fi distruse peste noapte cu o dronă sau cu bâta”, a mai spus Emil Boc. Vezi mai jos întreaga declarație:

”M-a îngrijorat (…) această accelerare a dimensiunii violente din viața publică. Mă îngrijorează, vă spun cu sinceritate! Eu cred că toți cei care iubesc această țară, toți cei care vorbesc din suflet despre România și nu doar ca slogane, trebuie să rețină două lucruri: Niciodată violența nu are ce căuta în spațiul public ca armă politică!

Niciodată! Pentru că niciodată violența nu a adus ceva benefic pentru oamenii în istorie. Atunci când ea a fost promovată ca politică, ca armă principală politică, și toți trebuie să înțeleagă, repet, toți, niciodată violența nu are ce căuta în spațiul public, dacă iubești această țară! Pentru că violența nu face distincție între între simpatizanții partidelor politice. În egală măsură îi lovește și afectează pe toți și de aceea acest lucru este critic și fundamental.

În al doilea rând, toți cei care iubesc această țară trebuie să facă tot ce le stă în putință să întărească apartenența României la Uniunea Europeană, la NATO și a Parteneriatului strategic cu Statele Unite, pentru că de asta depinde existența noastră externă. Deci, de lipsa violenței depinde pacea noastră internă, de apartenența la NATO, Uniunea Europeană și partenerul strategic cu satelite depinde pacea noastră externă.

Avem multe necazuri, multe probleme despre prioritățile mari. Dacă nu avem pace externă și pace internă, degeaba vorbim de proiecte, degeaba vorbim de educație, de sănătate, de spitale, de școli, că vor fi dărâmate, vor fi distruse peste noapte cu o dronă sau cu bâta.

Și atunci ar trebui să înțelegem toți că aceste lucruri: dincolo de opiniile diferite pe care le putem avea cu o politică sau alta, este normal să le avem poziții diferite. Dar aceste lucruri nenegociabil. Pacea internă și asigurarea securității noastre externe este de nenegociat, dacă suntem cu adevărat români și cetățenii acestei țări și ținem la această țară”, a declarat public Emil Boc, într-o conferință de presă.

banner