Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla face apel la solidaritate cu Ucraina

1

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, a făcut un apel la solidaritate cu refugiații ucrainieni. El le-a cerut tuturor credincioșilor să ofere rugăciuni și sprijin material. Iată mesajul înaltului ierarh:

”Preacucernici Părinți, iubiți credincioși,

Ieri, Preafericitul Părinte Lucian a transmis întregii Biserici un mesaj legat de războiul care are loc in Ucraina, îndemnându-ne pe toți la rugăciune și post pentru a cere darul mult dorit al păcii. Suntem chemați, deasemenea, să ne manifestăm solidaritatea cu frații si surorile noastre din Ucraina constrânși să-și abandoneze casele, familiile și țara.

În acest sens,
vă invit să vă implicați activ în parohiile dumneavoastră, cerând tuturor să ofere rugăciuni si jertfe, dar si un ajutor material, în special in prima duminica din Postul Mare, când colectele de pe întreg teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi oferite pentru poporul ucrainean greu incercat.

În același timp, dacă aveți posibilități concrete de a primi și a caza refugiati, v-aș ruga să transmiteți Cancelariei cât mai curând posibil parohiile și locațiile exacte, pentru ca, în colaborare cu autoritățile locale, să ne putem organiza din timp.

Postul Mare care începe în curând este un timp de convertire, în care să devenim mai conștienți de datoria noastră de creștini în această lume. Iubirea de Dumnezeu și de aproapele ne cheamă la acțiune, iar în acest an avem ocazia să ne manifestăm într-un mod extrem de concret această iubire. Frații noștri din Ucraina au nevoie de rugăciunea noastră, dar și de o bucată de pâine, de un pahar de apă, poate de o haină caldă, de o mângâiere, de un zâmbet și o încurajare. Trebuie să simtă ca sunt acasă la ei atunci când sunt cu noi; că sunt în familie când suntem împreună; că Dumnezeu le poartă de grijă și prin noi. Privind la ei, să-l vedem pe Isus pribeag, flămând, nevoiaș. El, Mântuitorul, și Maica Preacurată să ne ajute să fim semne concrete ale Cerului pentru frații noștri! Lăudat să fie Isus!”