Ești preocupat de consumul responsabil și schimbările climatice? Punctul tău de vedere contează la Forumul Tinerilor!

0

Te interesează problemele climatice și consumul responsabil? Tinerii preocupați de aceste probleme pot să participe la Youth Speak Forum (Forumul Tinerilor), un eveniment care îi ajută să găsească modalități de a lua măsuri. Proiectul este organizat de AIESEC, iar acestă ediție are la bază două Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), și anume: consumul și producția responsabilă și acțiunea climatică. Evenimentul are loc pe 12 noiembire, în Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului vei putea participa la workshop-uri și keynote-uri, unde companii și organizații cu societăți în Cluj-Napoca vor prezenta contribuția lor la cele două obiective din temă (consumul și producția responsabilă și acțiunea climatică). În același timp, contează foarte mult opinia tinerilor prezenți, realizându-se spații în care aceștia pot să își spună cuvântul. Prin această modalitate, AIESEC concretizează mai exact care sunt acțiunile luate în societate de către tineri și companii. Apoi, în partea a doua a evenimentului, se pot concentra asupra laturii practice.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) au fost create de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). România, alături de alte 192 de state membre ale Adunării Generale a Națiunilor Unite, a adoptat Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, la date de 25 septembrie 2015. Aceasta cuprinde 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care vizează în egală măsură statele dezvoltate şi cele aflate în curs de dezvoltare, pentru a realiza o schimbare pozitivă.

VEZI ȘI:

Despre cărți și inteligență artificială, la FICT 2023

Cât de important este echilibrul personal în business – răspunde Petre Nicolae