EVENIMENT ONLINE: “Povestea ta, de ziua noastră” – campanie de susţinere a femeilor cu cancere genito-mamare

0

Prof. Dr. Patriciu Achimaș Cadariu, președintele Societății Române de Chirurgie și Ginecologie Oncologică, a vorbit la Via Cluj TV despre lansarea campaniei ”Povestea ta, de ziua noastră” al cărui principal obiectiv este susținerea femeilor cu cancere genito-mamare.

Campania are ca obiectiv susținerea pacientelor pe tot parcursul bolii astfel încât ele să își poată dezvolta abilități de autoreglare emoțională pentru a face față bolii și traiectoriei acesteia (de la etapa de screening, diagnostic, tratament, remisie sau îngrijire paliativă).

Campania se va desfășura în perioada 1-8 martie 2021 sub forma unor webminarii dedicate pacientelor și a unor workshop-uri dedicate profesioniștilor din sănătate care abordează mai multe teme:

  • 1 Martie – Cancerele din sfera genito-mamară
  • 2 martie – Comunicarea profesioniștilor din sănătate cu pacienta & Ce trebuie să întreb medicul când aflu ca am cancer?
  • 3 martie – Probleme de diagnostic
  • 4 martie – Mituri în nutriția pacientului oncologic
  • 5 martie – Reconstrucția mamară – aspecte estetice și adaptarea psihologică în perioada de supraviețuire
  • 6 martie – Cancerele în sarcină
  • 7 martie – Relația de cuplu în timpul și după tratamentul oncologic
  • 8 martie – Reintegrarea socio-economica a femeilor cu cancere genito-mamare

„Am inițiat această campanie motivați fiind de o premisă prezentă constant în activitatea noastră: provocările unei femei care primește un diagnostic oncologic sunt mult diferite de cele cu care era obișnuită.

De aceea, pe lângă asigurarea unui act medical riguros, noi, profesioniștii, avem datoria a le îndruma pe toate palierele care le asigură confortul fizic și emoțional. Din nefericire, în România sunt multe femei care au nevoie de astfel de îndrumări dacă ar fi să ne raportăm la un singur parametru și anume că doar cancerul de sân la femei are o pondere de 27,9% din totalul cancerelor.

Însă mai există și cancerul de col, de endometru, ovarian, vulvar și vaginal, cancere care cresc numărul femeilor care au nevoie de îndrumare și suport”, a declarat Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, președintele Societății Române de Chirurgie și Ginecologie Oncologică.

Mai multe informații despre campanie se regăsesc AICI