EXCLUSIV: Filarmonica de Stat Transilvania va avea o Orchestră Regală de Tineret

0

Familia Regală a României continuă să sprijine cultura clujeană. Filarmonica de Stat Transilvania va avea o Orchestră Regală de Tineret, care va funcționa sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu al României. 

Acesta este cel de-al doilea ansamblu muzical clujean care primește o asemenea onoare, după Corala Regală Transilvană, fondată de maestrul Dan Dumitrana. Filarmonica de Stat Transilvania a fost decorată de Majestatea Sa Regele Mihai I al României în anul 2015.

Potrivit managerului Filarmonicii de Stat Transilvania, Silvia Sbârciu, Orchestra Regală de Tineret va include muzicieni cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. Ea va asigura tinerilor muzicieni posibilitatea de a evolua la cel mai înalt nivel. Concertul inaugural al noii Orchestre Regale va avea loc în toamna acestui an, în preajma aniversării nașterii Regelui Mihai I al României.

Până atunci, în Săptămâna Mare a romano-catolicilor, armeano-catolicilor și protestanților, Filarmonica clujeană a pregătit un program pascal aparte. Acesta include piese cu tematică religioasă, care vor fi interpretate în biserici romano-catolice și lutherane. Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.


banner