EXCLUSIV: Pe unde va trece centura care va elimina TRAFICUL GREU din Baciu și din nordul Clujului

0

Via Cluj TV vă prezintă în premieră traseul minicentuii care va scoate traficul greu din Baciu și din nordul Clujului. Drumul va ocoli comuna și va asigura conexiunea cu centura metropolitană pe raza comunei Florești.

Minicentura va porni din zona terenului de fotbal situat la intrare în comună pe sensul dinspre Zalău. Acolo, vor fi realizate un giratoriu și o pasarelă peste calea ferată.

Apoi, drumul va continua spre localitatea Florești, unde se va intersecta cu Centura Metropolitană. Autoritățile locale spun că, în prezent, miile de mașini de mare tonaj care traversează zilnic Baciu produc un mare disconfort locuitorilor din zonă. La fel se întâmplă și în nordul Clujului în cazul mașinilor care circulă spre Baia Mare sau Bistrița-Moldova.

Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Baciu, Balázs János, spune că “pe aceasta centura se poate continua drumul spre Bistrița, respectiv Moldova, fară să se mai tranziteze Baciu și Clujul.

Centura va prelua și mașinile care vin dispre Autostrada Transilvania. Primarul Balázs János spune că noua bretea va fi construită de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“S-au facut și studii geologice și topografice. Chiar am vazut că s-a lucrat la fața locului, s-au facut niște săpaturi și sondaje. Partea cea mai bună, din punctul nostru de vedere și ca impact bugetar, este că nu va intra în administrarea noastră, odată realizată această legatură între centura ocolitoar, respectiv DN 1F”, spune Balázs János.

Primăria Baciu așteaptă acum organizarea licitației pentru noul proiect astfel încât lucrările să se sincronizeze cu cele de la Centura Metropolitană.

banner