Faci cumpărături, ajuți copiii refugiați din Ucraina – vezi unde și cum

0

Voluntarii Junior Chamber International (JCI) Cluj revin cu ediția de vară a târgului ReClothing. Organizatorii așteaptă clujenii interesați pe 7 și 8 iulie, la Iconic Garden, pe terasa de la intrarea în parcul Iulius Mall la o sesiune de shopping, în care toți banii strânși vor fi utilizați pentru proiecte educaționale dedicate copiilor refugiați din Ucraina care ajung în Cluj.

Târgul de haine va ajuta participanții să se distreze în timp ce învață lucruri noi, prin intermediul unor workshop-uri și activități de creativitate. Acest eveniment trage un semnal de alarmă față de risipa din domeniul vestimentar, al doilea cel mai poluant din întreaga lume. Acțiunea se desfășoară în  urma unei campanii de colectare, în care au fost strânse circa 350 de kilograme de haine care vor primi acum o a doua șansă.

De ce să nu ratezi acest eveniment?

Ediția aduce două noutăți pentru care merită să fi prezent la târg, și anume lansarea oficială a campaniei de conștientizare în mediul online și inaugurarea unei colecții de 20 de tricouri cu mesaje sustenabile.

„Ne bucurăm că acest proiect crește de la o ediție la alta și interesul comunității e tot mai mare. De această dată venim cu două componente importante: am pregătit o colecție de tricouri cu mesaje dedicate tocmai conceptului de sustenabilitate și lansăm o campanie de awareness în mediul online, cu 10 episoade video prin care vom încerca să educăm publicul în legătură cu tot ceea ce înseamnă consum, risipă și alegeri de calitate atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte”, spune Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj.

Cum vă puteți implica? Donații prin:

  • Revolut sau BT Pay la 0723476830
  • transfer bancar în contul asociației JCI Active Citizens Cluj –RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania

 

VEZI ȘI: 500 de kilograme de haine vor fi vândute în beneficiul refugiaților ucraineni

Copiii ucraineni pot învăța prin joacă – vezi centrul amenajat în Cluj-Napoca