Factură la gaz de 24 000 de euro la Palatul copiilor din Cluj, mai mare decât la Peleș

1

Conducerea Palatului Copiilor din Cluj a avut supriza să primească o factură pentru consumul de gaz de 116 000 lei. Este vorba despre contravaloarea încălzirii pentru cele nouă clădiri pe care le administrează instituția. Factura primită de Palarul copiilor din Cluj  este mai mare decât factura de gaz a Palatului Peleș din Sinaia, care a fost în valoare de 86.463 de lei, potrivit ziarului Adevarul.

”Practic, ne-a crescut factura de două ori și jumătate, aproape de trei ori. Am cerut recalcularea și am primit o rectificare în valoare de 49 000 de lei, în luna decembrie. În mod normal, înainte de majorare, primeam factura totală în jur de 40 000 de lei”, a precizat Valentin Cuibus, directorul Palatului copiilor din Cluj.

Potrivit lui Valentin Cuibus, estimarea viitoarei facturi de gaz pentru instituție este de 77000 de lei.

”Nu ne putem permite să nu încălzim corespunzător spațiile, pentru avem copii și de 5-6 ani, care fac balet, de exemplu. Nu pot face balet cu haina groasă pe ei”, a explicat Valentin Cuibus.

În acest moment, aproximativ 4000 de copii desfășoară activități extrașcolare în cadrul cercurilor și cluburilor Palatului copiilor din Cluj.

VEZI ȘI:

Primarul Gabriel Costea: Încep lucrările la rețeaua de alimentare cu gaz din Vâlcele

banner