Festivalierii Electric Castle, așteptați la standul E.ON – 200.000 de kWh vor fi donați unui liceu din Cluj

0

E.ON încurajează creativitatea și, cu ajutorul participanților la Electric Castle, va dona până la 200.000 de kWh de energie Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, aflat în topul celor mai bune licee de profil din țară. Astfel, proiectul „Dăruiește Lumină”, început de E.ON România în urmă cu opt ani, ajunge și la Electric Castle. Timp de cinci zile, festivalierii sunt invitați să se distreze alături la diverse activități, la standul E.ON Home Stage. În acest fel, fiecare participant va contribui cu o cantitate de energie pe care E.ON o va dona liceului clujean.

Activitățile propuse celor care participă la festival poartă marca tinerilor artiști și a profesorilor de la liceul de arte din Cluj Napoca, care și-au demonstrat încă o dată originalitatea și creativitatea. Astfel, cei dornici de experiențe de neuitat pot să realizeze propriile obiecte de ceramică, să orneze plase din materiale ecologice, să viziteze o mini-galerie de artă sau să admire pictura murală ce va fi realizată de elevi chiar în timpul festivalului. În plus, toată energia produsă de sistemul de panouri fotovoltaice care alimentează standul E.ON Home Stage va fi donată, de asemenea, liceului clujean.

Fiecare activitate este convertită în energie și ne dorim ca la finalul festivalului să donăm întreaga cantitate de 200.000 kWh și să oferim atât participanților la festival, cât și tinerilor de la Liceul de Arte Vizuale o experiență cât mai plăcută.

Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este un spațiu creativ și de învățare pentru aproape 500 de elevi, îndrumați de 71 de cadre didactice, în specializări precum pictură, desen, modelaj și istoria artelor, procesarea computerizată a imaginii, grafică, pictură pe șevalet, pictură murală, design vestimentar, ceramică și arhitectură.

Elevii acestui liceu sunt premiați în fiecare an, atât la concursuri specializate, cât și la olimpiade. Cele mai valoroase premii sunt cele obținute la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, care i-au plasat și anul acesta pe locul I în topul liceelor de artă din țară.

E.ON România susține educația și vrea să vadă generații viitoare care gândesc liber, care se exprimă creativ și care își pot păstra înclinațiile artistice pe tot parcursul vieții, chiar dacă vor alege să profeseze și în domenii care nu au legătură cu arta.

VEZI ȘI:

Prima zi de ELECTRIC CASTLE a debutat cu ploaie – Au fost prezenți peste 29.000 de festivalieri

Electric Castle: Forțele de ordine vor desfășura acțiuni pentru a sabota orice posibil pericol

Podul din Bonțida va fi deschis temporar pentru a fluidiza traficul către ELECTRIC CASTLE

 

 

banner