Florin Iuga, maramureșeanul care face afaceri cu cafea în Statele Unite ale Americii

0

Un tânăr antreprenor din Cluj și-a deschis o afacere în Statele Unite ale Americii. Este vorba de o cafenea în stil european, care funcționează în statul Maine, pe litoralul Oceanului Atlantic. În ciuda pandemiei, afacerea sa a mers atât de bine, încât, acum, el se gândește să o transforme într-un lanț de cafenele.

Florin Iuga este originar din Sighetu Marmației. A venit să studieze la universitate, la Cluj, acolo unde unul dintre prietenii săi din liceu avea o cafenea. Acesta și-a deschis o a doua cafenea în Sighetu Marmației. Florin Iuga, împreună cu mama sa, a cumpărat afacerea, iar cafeneaua funcționează foarte bine. În 2016, Florin Iuga a plecat în Statele Unite ale Americii cu un program destinat studenților. S-a angajat la unul dintre cele mai mari lanțuri de cafenele din lume, pentru a înțelege cum funcționează afacerea în Statele Unite ale Americii. S-a întors acasă, unde s-a consultat cu familia sa, apoi s-a întors în Statele Unite și a decis să își deschidă cafeneaua într-un orășel de pe malul Oceanului Atlantic, care are un port plin cu yacht-uri și cu alte ambarcațiuni destinate vacanțelor, după cum spune Florin Iuga.

Pentru că afacerea cu cafea din Statele Unite ale Americii este una sezonieră, Florin Iuga poate să își împartă timpul între România și America de Nord. Iarna vine acasă, acolo unde vrea să își dezvolte un lanț de cafenele în județele Cluj și Maramureș, iar vara va sta în Statele Unite ale Americii, unde dorește să își dezvolte un lanț de cafenele pe litoralul Atlanticului.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.

banner