Clujul își confirmă statutul de cea mai scumpă și mai dinamică piață imobiliară din România. Potrivit ultimelor studii de piață, această tendință se regăsește și în zona metropolitană. Astfel, Feleacu și Sălicea au devenit cele mai scumpe sate din România, cu o medie de peste 2.000 de euro pe metrul pătrat. Însă acest calcul are o serie de aspecte care trebuie luate în calcul, avertizează Florina Pop, fondatoarea PFG Finance.
Și anume, prețurile de referință includ și anexe ale caselor, precum garaje, foișoare de vară sau piscină, dar și suprafețe generoase de teren. De exemplu, în Feleacu, suprafața minimă cerută de autoritățile locale pentru a emite o autorizație de construcție este de 700 de metri pătrați, mai spune Florina Pop. Fondatoarea PFG Finance consideră că toate aceste aspecte trebuie luate în considerare atunci când luăm un credit imobiliar pentru a cumpăra o proprietate.
Florina Pop îi sfătuiește pe cei care și-au planificat o astfel de investiție să contacteze brokerii de credite, care le pot alege cele mai potrivite oferte. Și aceasta în contextul în care unii brokeri, precum PFG Finance, nu iau nici un comision de la clienți, ci își finanțează activitatea din comisioanele plătite de bănci. Mai mult, pentru că, prin lege, toate băncile plătesc același comision, brokerii de credite nu au de ce să favorizeze vreo bancă, ci sunt motivați să apere interesele clienților.
Aflați mai multe detalii de la Florina Pop, invitată în emisiunea Business Cafe.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: