Foliile de protecție auto, cea mai bună soluție pentru ca mașina să arate ca nouă

0

Una dintre cele mai interesante tendințe de pe piața auto din România este cea a foliilor de protecție pentru mașini. Este vorba de folii care sunt montate mai ales pe mașinile scumpe. Scopul acestor folii este acela de a proteja vopseaua sau farurilor acestor mașini împotriva micilor accidente provocate de pietricele care sar din caldarâm sau de obiecte care zgârie aceste mașini. Practic, aceste folii sunt utile deoarece păstrează aspectul de nou mai mult timp. Ele sunt foarte utile și pentru sezonul rece, deoarece caroseriile mașinilor sunt protejate asupra coroziunii provocate de substanțele utilizate de companiile care deszăpezesc drumurile.

Specialiștii în domeniul auto spun că există trei feluri de folii auto. Primul fel este reprezentat de foliile pentru geamuri, care au rolul de a reduce căldura solară și de a oferi călătorilor un plus de confort termic. Există și folii auto al căror rol este acela de a schimba temporar culoarea și textura culorii mașinilor, inclusiv cu nuanțe care nu există în ofertele producătorilor de mașini. În această perioadă, însă, de mare prețuire se bucură foliile de protecție. Acestea se instalează pe caroseria și farurile mașinilor și le mențin în bună stare mai mult timp, spune expertul în domeniul auto, Iosif Salak, fondatorul Masterfol.

Aceste folii sunt foarte apreciate mai ales de cei care consideră că mașinile scumpe sunt un simbol al statutului social, mai spune Iosif Salak.

Foliile de protecție de bună calitate nu sunt deloc ieftine. În unele cazuri, instalarea foliilor de protecție poate ajunge până la 3.500 de euro. Însă această tendință de utilizare a foliilor de protecție devine tot mai accentuată în Cluj, în condițiile în care ea este promovată de sportivi de top și de oameni de afaceri bine cunoscuți în oraș.

banner