Forța Dreptei cere anchetă parlamentară în cazul ”azilurilor groazei”

0

Parlamentarii din Forța Dreptei, membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, au adresat astăzi conducerii Comisiei o solicitare de convocare a acestui for pe tema abuzului și tratamentelor inumane din centrele pentru vârstnici din județul Ilfov. Potrivit presei centrale, apropiați ai ministrului PSD Gabriela Firea ar fi implicați în acest caz.

Solicitarea a fost înaintată de deputații Ludovic Orban, Antonel Tănase, Violeta Alexandru și Ion Ștefan, având în vedere specificul activității comisiei parlamentare care are atribuții în ceea privește apărarea drepturilor omului și exercitarea controlului parlamentar în acest domeniu.

Astfel, parlamentarii din Forța Dreptei propun audierea tuturor celor implicați în cazul abuzurilor din centrele pentru vârstnici, inclusiv invitarea reprezentanților ONG care cunosc, prin activitatea specifică, realitățile din teren, respectiv a entităților media care au făcut o anchetă amănunțită în aceste centre.

Totodată, semnatarii cer președintelui Comisie să obțină din partea Biroului Permanent al Camerei Deputaților acordul pentru ca activitatea acestui organism să se desfășoare pe toată durata vacanței parlamentare.

banner