Franceza te angajează

0

Companiile din Transilvania își caută angajați, dar și interni, care vorbesc limba franceză. Aceste firme nu sunt doar cele cu capital francez, ci și companii cu sediul central în Germania sau SUA. Cunoașterea limbii franceze începe să devină un avantaj competitiv pe piața muncii, dominată până acum de nevoia de angajați vorbitori de engleză și germană.

În România există peste 3000 de companii cu capital francez. Dintre acestea peste 600 activează în Transilvania, iar 120 au sediul în Cluj.

16 companii participă la evenimentul Franceza te angajează, organizat de Institutul Francez din Cluj la Facultatea de Ştiinţe Economie şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), din cadrul UBB Cluj, vineri 16 noiembrie, între orele 10.00 și 17.00. Aflați mai multe despre acest subiect, dar și despre importanța limbii franceze de la Mihaela Popa, organizatorul evenimentului, invitată în emsiunea Buisness Café, moderată de Bianca Pădurean.

Institutul Francez din Cluj vine în întâmpinarea acestei nevoi de pe piața muncii și pune în contact elevii de liceu, studenții sau absolvenții care vorbesc franceza cu potențialii angajatori, în cadrul evenimentului ”Franceza te angajează”.

Pe lângă standurile firmelor participante, în holul FSEGA, va exista și un spaţiu de relaxare şi descoperire ludică a diferitelor firme, inclusiv printr-o ”vânătoare de comori”. Pe durata întregii zile vor fi organizate trei workshop-uri animate de specialişti în resurse umane, pe trei teme relevante pentru obiectivul acestui forum: orientare profesionala, redactarea unui CV si a unei scrisori de intenţie în franceză. Însă cele mai multe persoane s-au înscris la atelierul de simularea unui interviu de angajare în franceză, spune Mihaela Popa, director de cursuri și examene la Institutul Francez din Cluj, organizatoarea evenimentului, invitată la Business Café, la Via Cluj TV.