Gafă monumentală: Un partid a distribuit mii de fluturași pentru a face reclamă unei aplicații cu probleme de securitate

0

Mii de cutii poștale din Cluj au fost invadate de fluturași tipăriți și distribuiți de un partid politic, care face reclamă unei aplicații mobile. Este vorba de AUR, formațiune politică cu certe rădăcini legionare, potrivit istoricului Oliver Jens Schmitt.

Însă aplicația promovată prin intermediul acestor fluturași a avut o gravă problemă de securitate. Datele personale ale mai multor persoane care și-au descărcat și instalat această aplicație au fost compromise, inclusiv adresa și CNP-ului președintelui acestui partid, persoană cunoscută sub porecla de ”Heterosexualul” .

Cel care a descoperit vulnerabilitatea aplicației este un clujean. Richard Toth este vicepreședinte al organizației de tineret a USR Cluj. El a explicat, la Via Cluj TV, cum a descoperit problema de securitate a aplicației, iar colega sa de partid, avocatul Oana Murariu, a explicat care sunt consecințele legale ale acestui fapt.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.


banner