Georgiana Sima: TNL va promova o nouă generație în politică și la alegerile din 2024

0

Una dintre cele mai interesante inițiative din politica românească a aparținut Tineretului Național Liberal (TNL) în anul 2020. Tinerii liberali au reușit să promoveze un principiu care a început să schimbe fața politicii clujene și care implică faptul că fiecare organizație a PNL Cluj a oferit un loc eligibil la alegerile locale unui tânăr. Acest model va fi continuat, afirmă președintele TNL Cluj, Georgiana Sima.

Unii dintre acești tineri au avut succes și au reușit să devină actori importanți ai comunităților locale. De exemplu, Maria Forna a devenit consilier județean și, în pofida faptului că este mama a trei copii mici, este unul dintre cei mai activi reprezentanți ai administrației locale.

Un alt tânăr, Bogdan Pivariu, a devenit primarul celei mai mari comune din Florești. De asemenea, Paul Măhălean, a devenit viceprimarul municipiului Gherla. Un alt exemplu de succes este Paul Ianc, viceprimarul comunei Băișoara, iar la Ciucea, un alt tânăr, Cătălin Goia, a devenit viceprimar. O situație bună este cea din Consiliul Local Câmpia Turzii, unde există trei reprezentanți ai TNL în deliberativul municipal.

Ce strategie are TNL Cluj pentru a-i promova pe tineri în administrația locală, aflați de la Georgiana Sima, prezentă în emisiunea România Via Cluj.


banner