Gestionarea infecțiilor vaginale și echilibrul florei vaginale

0

Emisiunea PASTILA IOANEI de astăzi se referă la flora vaginală și afecțiunile care pot sa apară atunci când există dezechilibre la acest nivel. Vaginul adăpostește un microecosistem complex care conține miliarde de microbi. Dovezile stiintifice demonstrează ca există o legatură de cauzalitate între microbiom și metabolism, de unde și concluzia că aici putem căuta motivul care declanșează anumite boli specifice.

Corpul nostru este plin de colonii de bacterii inofensive cunoscute sub numele de microbiotă.

Aceasta acționează ca un scut împotriva agenților patogeni care ar putea invada pielea, cavitatea bucală, tractul digestiv și vaginul. Bacteriile localizate în vaginul uman sunt considerate a fi prima linie de apărare împotriva infecțiilor vaginale.

Cu toate acestea, în unele circumstanțe agenții patogeni pot prolifera, producând probleme de sănătate și în afara sistemului digestiv, cum ar fi infecțiile tractului urinar și vaginoza bacteriană.

Ce cauzează disbioza și cine este expus riscului?

Printre cele mai frecvente cauze sunt

1. Modificările nivelului hormonal care provoacă fluctuații în microbiomul vaginal

2. Variațiile activității sexuale, dușurilor , stresului cronic, disparitatea regională, rasa:

3. Schimbările alimentare care cresc aportul de proteine, zahăr sau aditivi alimentary;

4. Consumul accidental de substanțe chimice, cum ar fi pesticidele persistente pe fructele nespălate;

5. Consumul cronic de alcool si utilizarea de medicamente, cum ar fi antibioticele, anticoncepționalele

Sunt tot mai multe studii care demonstrează că microbiota intestinală și a tractului genital la femei, reprezintă ecosisteme biologice care sunt în comunicare continuă, astfel pot influența sănătatea și echilibrul de la alte nivele ale organismului.

Este demonstrat că intestinul poate servi ca un rezervor atât pentru lactobacili, cât și pentru bacteriile asociate vaginozei bacteriene.

Pe piața farmaceutică sunt foarte multe produse care ajută la menținerea sau refacerea unei flore intestinale si vaginale sănătoase.

De ce recomandăm Omnibiotic 6

Acesta conține 6 tulpini bacteriene cheie, care colonizează întreaga mucoasă intestinală de la duoden la rect având un efect benefic în infecțiile vaginale și mai ales în cele cu Candida.

Prin compoziția sa în Lactobacili esețiali, are efect imunomodulator. De asemenea, reface bariera intestinală care influențează microbiota de la celelalte nivele ale organismului, inclusiv cea vaginală.

Pentru că ambele microbiote, intestinală și vaginală, interacționează cu sistemul imunitar și modulează răspunsurile immune vă recomand asocierea cu produsul Regulatpro care este modulator puternic al sistemului imunitar nespecific .

Acest efect se realizează prin biodisponibilitatea crescută datorită metodei de obținere speciale de fermentație în cascadă. Este un concentrat lichid fermentat obținut din fructe, legume, nuci și ierburi cultivate organic.

Pentru un efect optim recomand administrarea Omnibiotic 6 și Regulatpro pentru minim trei luni.

“Sănătatea este o stare de armonie completă între corp, minte și spirit. Când nu suferim de afecțiuni fizice și distrageri ale minții, porțile sufletului se deschid.”