Mihai Silvășan, înaintea primului meci din Liga Națională: “Întâlnim o echipă foarte bună”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni joi, 29 septembrie, în deplasare, formația CSM Petrolul Ploiești, în prima etapă din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). În urmă cu două, zile campioana României a cucerit SuperCupa, primul trofeu din actuala stagiune, împotriva formației CSO Voluntari, pe care a învins-o cu scorul de 78-76.

După victoria împotriva ilfovenilor, obținută într-o partidă disputată până în ultima secundă a jocului, clujenii revin în Sala Olimpia, aceeași arenă care a găzduit primul duel din noul sezon de baschet. În meciul cu vicecampioana României, căpitanul clujenilor, Patrick Richard a fost desemnat MVP-ul SuperCupei, după ce a acumulat 15 puncte înscrise și cinci pase decisive.

“Este un meci în deplasare, împotriva unei echipe foarte bune. Nu îi cunoaștem prea bine, însă știu că își doresc să intre în primele cinci. Nu au nimic de pierdut și sunt convins că vor da totul pe teren pentru a obține victoria. Evident, noi trebuie să ne facem treaba și să începem cu dreptul campionatul”, a declarat Mihai Silvășan.

Formația ploieșteană, pregătită de clujeanul Mihai Popa, și-a păstrat jucătorii de bază din sezonul anterior. Este vorba despre Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa sau Cristian Chițu. Totuși, în lotul acestora au fost efectuate și alte transferuri importante precum Kwamain Mitchell, Johnathan Jordan, Kenney Funderbuk, Andris Misters sau Veljko Brkic.

U-BT Cluj-Napoca, în fața celui de-al treilea titlu consecutiv în LNBM?

După doi ani în care au dominat baschetul românesc și au reușit să cucerească consecutiv titlul de campioni, ardelenii se află în fața unui program foarte aglomerat, cu meciuri atât în campionatul intern, cât și la nivel european. Elevii lui Mihai Silvășan sunt repartizați în Conferința A a Ligii Naționale, alături de formații precum CSU Sibiu, SCMU Craiova sau FC Argeș Pitești.

De asemenea, aceștia vor evolua și în EuroCup, cea de-a doua competiție valorică a baschetului european, unde vor da piept cu unii dintre cei mai puternici adversari de pe bătrânul continent. În Cupa României, “studenții” fac parte din grupa C, alături de Steaua București și Dinamo București. Mai multe informații sunt disponibile AICI.

Programul aglomerat al jocurilor și intensitatea acestora ridică semne de întrebare cu privire la potențialul campioanei României de a realiza o performanță similară celei din sezonul precedent, când a ajuns până în sferturile de finală ale Basketball Champions League și a uimit întreaga lume a baschetului european.

Cu forțe proaspete în lot, chiar dacă au pierdut jucători valoroși precum Elijah Stewart, Brandon Brown, Dustin Hogue sau Giordan Watson, ardelenii au obiective mărețe și pentru actuala stagiune și nu vor renunța la cucerirea unui nou trofeu al LNBM.

Partida dintre CSM Petrolul Ploiești și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

Silvășan, după victoria în SuperCupa României de baschet: “Nu cred că s-a pus problema câștigătoarei”

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari și cucerește primul trofeu al noului sezon de baschet

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui sezon istoric pentru baschetul românesc – ce spune antrenorul Mihai Silvășan?