Hackathon dedicat luptei împotriva efectelor pandemiei COVID19, organizat 100% online

1

Pandemia provocată de răspândirea COVID-19 a reconfigurat aproape toate domeniile de activitate, chiar și cele din sfera tehnologiei informației, care se dezvoltă, în mare parte, în mediul online. Așa se face că și evenimente cum ar fi hackathon-urile au fost mutate în online.

Școala Informală de IT organizează, anul acesta, deja tradiționalul său eveniment Challenge Accepted – Hackathon, 100% în mediul online.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR – InnovX & Google Atelierul Digital și este dedicat exclusiv luptei împotriva efectelor pandemiei COVID19.

Evenimentul CODVidHack va avea loc între 8 și 10 Mai. Participanții la această ediție, developeri, cursanți ai Școlii sau tineri pasionați de IT, vor lupta de acasă, timp de 48 de ore, împotriva problemelor cu care ne confruntăm acum la nivel mondial, prin identificarea de soluții inovatoare și crearea de prototipuri software utile în a limita sau chiar înlătura efectelele negative ale pandemiei, venind în sprijinul celor care luptă cu virusul din linia întâi, a oamenilor izolați în case, fără acces la anumite resurse sau în sprijinul afacerilor mici și mijlocii afectate.

Aflați mai multe despre Challenge Accepted – Hackathon, despre ce premii sunt puse în joc de la Carmen Ciulacu și Mihai Talpoș, de la Școala Informală de IT, care au acceptat să răspundă întrebărilor noastre.


banner