Hackeri sau crackeri? O firmă din Cluj testează siguranța sistemelor informatice

0

Atunci când pronunţi cuvântul “hacker”, de obicei oamenii se uită la tine ciudat şi îşi imaginează o persoana într-un subsol care stă înconjurat de o mulţime de cabluri, monitoare şi care tastează nevrotic, furând bani “de pe net”.

Există o imagine peiorativă a “hackerilor” în mintea colectivităţii, care au fost portretizaţi ca fiind răufăcători care fură date sensibile de la oricine.

În sensul larg, cuvântul hacker defineşte un proces creativ de a soluţiona, care ia în considerare proprietăţile unui sistem în moduri neaşteptate.

Securitatea cibernertică nu este doar un bun subiect de film de acțiune, ci este și o necesitate reală a zilelor noastre.

Cum informația este un bun de preț, există și entități care doresc să le obțină ilicit. O firmă in Cluj s-a specializat în detectarea breșelor de secutitate ale sistemelor informatice.

Adică sunt ”hackeri buni” :). Aflați mai multe despre acest subiect de la Alexandru Armean, Key Account Manager @ Cyber Threat Defense, invitat la emisiunea Buzz IT, la Via Cluj TV.