Hai la Electric Castle și poți susține renovarea castelului Bánffy prin reciclare!

0

Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată prin intermediul celor trei aparate de colectare separată din festivalul Electric Castle înseamnă o donație de câte 1 leu din partea Lidl România pentru restaurarea castelului Bánffy. Din 2019 și până acum, Lidl România a investit în total peste 540.000 de lei în renovarea castelului, iar banii au fost folosiți la refacerea acoperișului, podelelor și la alte intervenții.

Într-o lume în care problemele de mediu devin tot mai acute, Electric Castle încurajează
publicul care participă la festival să trăiască experiența într-un mod sustenabil: de la colectarea separată ce aduce beneficii pentru restaurarea castelului, la un consum responsabil al resurselor puse la dispoziție. Astfel, participanții pot avea propria contribuție pentru a crea o ediție mai verde și mai prietenoasă cu mediul.

Tot cu sprijinul Lidl România se va realiza și colectarea separată a deșeurilor din festival, dar și transportul lor către depozite specializate pentru a fi reciclate. Pentru a nu fi ratate de participanți, stațiile de colectare sunt transformate în opere de artă de către Comunitatea 156, un grup de liceeni de la Liceul de Arte Plastice din Cluj.

De asemenea, ASAP Recycling Park, parcul eco de distracții construit în jurul temei colectării separate și upcycling-ului, cu ajutorul Lidl România, se întoarce la Electric Castle. Acesta va fi prezent pentru al doilea an consecutiv, cu și mai multe workshop-uri și activități interactive și educative.

În cadrul ASAP Recycling Park, Adevăr sau Reciclare, respectiv Roata Reciclării sunt doar două dintre propunerile prin care participanții pot descoperi noi utilizări ale plasticului sau pot învăța despre colectarea separată și despre reciclare. Astfel, aceștia vor putea să câștige premii MERCH ASAP.

2000 de copaci au fost plantați în camping-ul EC, în 2023

„Mai verde” înseamnă, anul acesta, 2000 de copaci plantați, în primăvară, de echipa și fanii festivalului, o inițiativă susținută de Banca Transilvania. În următorii trei ani, plantările vor continua, în mai multe etape, astfel încât campingul să fie transformat dintr-un simplu câmp, într-o zonă împădurită. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

VEZI ȘI:

Pitch My Parents sau cum poți să îți convingi părinții că meriți să participi la ELECTRIC CASTLE

Află care este line-up-ul complet la Electric Castle 2023

Macklemore și Jamie xx, The Chemical Brothers și George Ezra, headliners Electric Castle 2023

 

 

 

 

 

 

banner