Inteligența Artificială are din ce în ce mai multe aplicații în viața reală. Un cercetător în domeniul AI din Germania, Michael Ohler va prezenta la Cluj, cu ocazia Conferinței Mondiale de Inovare și Design Inventiv bazat pe AI (6-8 noiembrie 2024) o hartă/top al nivelului democratizării țărilor, realizată cu ajutorul AI. Unde se află România în acest top, află din discuția cu profesorul UTCN Stelian Brad, invitat la România via Cluj.
Inteligența artificială pătrunde tot mai mult în viața de zi cu zi. De la modă, la arhitectură sau chiar în rețetele de gătit, AI-ul este utilizat cu succes, cu ajutorul specialiștilor din domeniu, dar și al mediului de afaceri deschis la inovare. Însă inteligența artificială poate oferi și analize complexe, pe baza procesării unor cantități mari de date, și despre nivelul de democratizare a țărilor din lume, spune profesorul Stelian Brad, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Unde se situează România, în această analiză a nivelului democrației, spune profesorul Stelian Brad: sub media în lume.
Prelegerea despre AI și democrație va avea loc în cadrul Conferinței Mondiale de Inovare și Design Inventiv bazat pe AI, găzduită de UTCN. Evenimentul de la Cluj este o conferință dedicată cercetătorilor din domeniul inteligența artificiale, nu publicului larg. Însă la prelegerea cu privire la AI și democratizare publicul doritor va avea avea acces liber. Și pentru a întări faptul că inteligența artificială este, deja, printre noi, participanții la conferință vor bea cafea și vor mânca prăjituri realizate după rețete propuse de… AI.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: