HotNews: O companie din Israel a anunţat dezvoltarea unui vaccin anti-Covid administrat oral

0

De Anamaria Pădurean

Firma israeliană Oramed Pharmaceuticals Inc., în parteneriat cu compania indiană Premas Biotech, au anunțat în acest weekend că au început dezvoltarea unui nou vaccin anti-COVID-19 care se administrează pe cale orală, potrivit HotNews.ro.

Acest vaccin se bazează pe o tehnologie deja existentă a Oramed, prin care pot fi administrate mai multe terapii bazate pe proteine, care altfel ar fi trebuit administrate prin injecție.

„Un vaccin oral COVID-19 ar elimina mai multe bariere din calea distribuirii rapide și pe scară largă, posibil deschizând calea ca persoanele să se poată vaccina singure acasă”, a declarat CEO-ul Oramed pentru Jerusalem Post.

Oramed Pharmaceuticals a descoperit printr-un studio realizat pe animale că vaccinul a stimulat dezvoltarea Imunoglobulinei G (IgG) și Imunoglobulinei A (IgA), doi anticorpi. IgA este necesară pentru imunitatea pe termen lung.

Noul vaccin oral numit Oravax țintește trei proteine structurale ale SARS-CoV-2, spre deosebire de singura proteină Spike (țepuș) țintită de vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer/BioNTech, afirmă Naday Kidron, CEO-ul Oramed. Prin urmare, „vaccinul ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”, a spus acesta.

În al doilea trimestru din 2021, un studiu clinic pentru Oravax ar putea începe. Cele două companii au depus deja cereri pentru desfășurarea testelor clinice în mai multe țări din Europa, dar și în Statele Unite, Israel și Mexic, potrivit CEO-ului Oramed.

Cele două companii au luat legătura mai devreme în cursul acestui an și au realizat că împreună ar putea revoluționa piața vaccinurilor, susține Kidron.