Idee inedită de afaceri: frigidere pentru cosmetice

0

Alexandra Vasile, la numai 25 de ani, are o afacere care tocmai a prins un avânt nesperat, chiar în pandemie fiind: comercializează frigidere pentru cosmetice. Ideea vine din Australia, unde temperaturile exterioare sunt mai crescute. Nevoia de frigidere pentru cosmetice este justificată de faptul că aceste cosmetice cu ingrediente naturale își pierd rapid calitățile, dacă nu sunt păstrate la rece.

Pentru că pe piața din România nu existau astfel de obiecte, Alexandra s-a gândit că ar fi o idee bună de afaceri. Așa a și fost! Mai întâi, și-a cumpărat un astfel de frigider pentru cosmetice pentru ea și sora ei. Apoi a început să le importe și să le vândă și în România. A făcut acest lucru cu o promovare online prealabilă a brandului Meloni, pentru a crea așteptare pentru produs în sine, dar și pentru a obișnui publicul cu ideea.

”Tot mai multe creme de pe piața din România au început să aibă din ce în ce mai puțini conservanți. Există acest trend, care este în creștere și mult mai multe fete tind să se ducă spre produse care au ingrediente naturale. Am observat și noi că cremele și serurile cu substanțe active în compoziție ajung să se deterioreze. Un exemplu ar fi serurile cu Vitamina C, care odată ce au fost deschise, ajung să se îngălbenească, să se facă portocalii și deja vezi că textura lor nu mi este cea potrivită, iar asta se întâmplă într-o baie cu o temperatură normală între 20-24 de grade, ceea ce ne duce cu gândul că terperatura camerei nu este cea mai potrivită pentru unele creme”, a spus Alexandra Vasile.

Ce alte întrebuințări are acest frigider?

”El nu acționează ca un frigider normal, pentru că foarte multă lume ne-a întrebat: până acum ne-am păstrat cosmeticele la frigiderul din bucătărie, de ce nu aș putea să fac asta în continuare? Deși erau de acord cu noi că e mult mai la îndemână să îl ai în baie și mai confortabil, întrebau acest aspect”, explică Alexandra.

Frigiderul de cosmetice are un sistem termoelectric. Acest lucru înseamnă că el răcește cu 15-20 de grade peste temperatura ambientală, ceea ce înseamnă că temperatura din interior niciodată nu va fi sub zero grade sau aproape de zero, ci va fi între 5 și 10. Acest lucru înseamnă că cremele nu vor îngheța.

De asemenea, frigiderul poate să răcească dozele de suc, dulciuri etc. Frigiderul poate fi folosit și pe drum, în mașină, pentru că are și un încărcător portabil.

De asemenea, și laptele pentru copii poate fi păstrat într-un astfel de frigider, tocmai pentru că nu îngheață.

În plus, acest frigider are și funcție surprinzătoare: cea de încălzire, până la 50-60 de grade.

Investiție inițială de 100.000 de euro

Afacerea Alexandrei a fost promovată intens pe Instagram, unde se aflau cei mai mulți dintre potențialii clienți pentru astfel de frigidere destinate cosmeticelor.

”Un mic sfat pentru cei care vor un business în zona de beauty să se uite foarte mult ceea ce se întâmplă în afara țarii, deoarece ei fac foarte bine ce fac și avem foarte multe de învățat, atât în zona de produse, cât și în zona de marketing și social media. La noi este aproape 10% dezvoltată, la modul în care firmele de beauty se prezintă pe social media să creeze această interacțiune cu clientul final. Noi ne limităm doar la a prezenta produse și atât. Nu prea avem această comunicare cu oamenii din comunitățile noastre și pierdem foarte mult. Clienții noștri sunt acolo și ne urmăresc și vor conținut zilnic, nou”, a mai spus Alexandra.

 

 

banner