Imagini uluitoare la Cluj: Praf saharian imortalizat deasupra orașului

0

Un val de praf saharian se află deasupra României până în seara de marți, 2 aprilie. Noul val de praf care provine din furtunile de nisip din Africa de Nord traversează România, după ce săptămâna trecută a fost emisă o avertizare de către meteorologi. Un nor ca o ceață s-a format din particulele de praf și a fost imortalizat desupra municipiului Cluj-Napoca, luni, 1 aprilie, de către fotograful Sergiu Răzvan.

Totodată, meteorologii spun că începând cu noaptea de luni spre marţi, în unele zone unde va ploua, se vor observa depuneri de praf.

„La finalul lunii martie circulaţia predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menţine particule de praf deasupra teritoriului României”, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Instituţia mai precizează că „depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marţi, în vest, nord şi centru, unde sunt prognozate ploi”.

Săptămâna trecută a fost anunţată pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.

VEZI ȘI:

Cod portocaliu de vânt în județul Cluj – Rafalele vor depăşi 120 km/h la munte

Aeroportul din Cluj intră în Spațiul Schengen

 

banner