În 55 de școli din Cluj elevii nu revin la școală din cauza ratei mici de vaccinare a profesorilor

0

Din cele 273 de școli și grădinițe de stat și private din județul Cluj, în 55 procentul de vaccinare a cadrelor didactice este mai mic sau egal cu 60. Aceasta în condițiile în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că pe 8 noiembrie va începe şcoala pentru toţi elevii şi preşcolarii din învământul de stat şi privat, iar cursurile vor fi cu prezenţă fizică acolo unde rata de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului didactic este peste 60%.

Cele mai multe școli din județul Cluj în care rata vaccinării profesorilor e mai mică sau egală cu 69% sunt din mediul rural.

Cele mai mici procente de vaccinare din județ sunt înregistrate de Grădinița Sfântul Stelian (19%), Școala Gimnazială “Christiana” Cluj-Napoca (22%), Liceul Teoretic Creștin “Pro Deo” Cluj-Napoca (22%).

De asemenea, sunt și 12 unități de învățământ care au 100% personalul vaccinat, potrivit unei situații puse la dispoziție de Inspectaratul Școlar al Județului Cluj.

Vezi AICI lista completă cu școlile din județ și rata de vaccinare a cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Educației anunță că școala începe în 8 noiembrie + TESTE de salivă de săptămâna viitoare disponibile pentru elevi

banner