Cazuri de abuz fizic și neglijare a copiilor, semnalate la numărul 119

0

Din cele peste 141 de apeluri primite la numărul special 119, dedicat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor, cele mai multe, 53 de cazuri, au vizat situații de neglijare. De asemenea, în 47 de cazuri au fost reclamate abuzuri, dintre care peste 70% au reprezentat cazuri de abuz fizic. Fiecare dintre aceste cazuri au fost atent evaluate și monitorizate, spun reprezenzanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj.

Apelurile au fost înregistrate în intervalul 1 februarie – 31 iulie 2022 au fost recepționate 141 de apeluri. Majoritatea problemelor semnalate sunt deja soluționate sau în curs de soluționare, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Cluj, de care aparține DGSAPC Cluj.

În plus, au mai fost înregistrate cazuri de cerșetorie, plecări voluntare de la domiciliu, conflicte între părinţi ca urmare a nerespectării termenilor înțelegerilor cu privire la timpul petrecut cu copilul, situații de abuz sexual/pornografie infantile etc.

Nu în ultimul rând, au existat situații care au impus intervenția echipei mobile pentru verificarea, la fața locului, a stării de fapt sesizate.

Prin apelarea numărului 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

VEZI ȘI:

Alo 119? Linia telefonică pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor

Ce trebuie să știi despre cancerul de sân: ce tipuri de tratament există în acest moment