ÎN AUDIENȚĂ la Grigore Fati, primar de Apahida: Noi proiecte de asfaltare și canalizare VEZI CALENDARUL LUCRĂRILOR

1

Grigore Fati, primarul de Apahida, a venit la emisiunea ÎN AUDIENȚĂ, unde a vorbit cu cetățenii din localitate despre proiecte de asfaltare și canalizare aflate în derulare și despre cele care urmează să fie implementate. Grigore Fati a răspuns în direct întrebărilor publicului venite pe adresa redacției Via Cluj TV.

Emisiunea a debutat cu o temă lansată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Ministerul a trimis primăriilor o circulară cu privire la sancțiunile piperate pe care le riscă românii care au WC în curte și refuză să se racordeze la rețeaua de canalizare.

“În Pata de exemplu nu există deloc rețea de canalizare. Cum să îi amendezi pe locuitori că nu se branșează? La ce?”, s-a întrebat retoric primarul.

În Apahida, din cei 16 000 de locuitori ai comunei (13 000 oficiali, 3 000 neoficiali), abia aproximativ 70 la sută sunt branșați la canalizare. Și aceasta, în ciuda eforturilor Primăriei Apahida de a urgenta lucrările de extindere a rețelei.

Practic, primarul Fati spune că, din 2012, la nivel de comună au fost realizați aproape 60 de km de rețea de canalizare. Mai sunt 20 de km în execuție care ar putea fi finalizați în anul 2020 precum și alte proiecte despre care invitatul Via Clu TV a vorbit pe larg în emisiune.

“Până să ajungem să avem canalizare pe cei aproximativ 160 de km de drumuri mai avcem mult de muncit”, spune Grigore Fati. Problema finanțarii și procedurile greoaie întârzie de obicei realizarea acestor proiecte într-un ritm susținut.

Alte proiecte aflate în derulare vizează asfaltări de străzi sau construirea unei grădințe cu 120 de locuri în Apahida (care va fi finalizată anul acesta în septembrie).

Detalii despre proiectele din Pata, Campenești, Dezmir sau Bodorg în emisiunea Via Cluj TV.

banner