Încep Nopțile lecturii la Institutul Francez din Cluj-Napoca – află mai multe despre aniversarea de 30 de ani a institutului

1

Anul 2021 este unul special pentru Institutul Francez din Cluj-Napoca: sărbătorește 30 de ani de existență.

”Vom face o serie de dezbateri ICC care anul acesta au în prim plan industriile culturale și creative. Scopul nostru este de a arăta că, în cele din urmă, cultura este o profesie și nu este doar o simplă emanație a muzelor. În paralel, gândim un proiect special, Media jardin, prin care vom valoriza curtea noastră și vom organiza o serie de proiecții de film în curte, precum și activități dedicate tinerilor, copiilor în special care să folosească, de altfel, noile tehnologii, dar în aer liber”, a precizat Ioana Costaș, director delegat al Institutului Francez din Cluj-Napoca.

”30 de ani de Institut Francez la Cluj se traduce prin 30 de ani de cooperare româno-franceză. Acesta acesta vom fi mai activi va niciodată în planul cooperării descentralizate. Vom încerca să impulsionăm centralizarea între cele două orașe înfrățite: Nantes și Dijon”, a mai spus Ioana Costaș.

Cu ocazia Nopții ideilor, un eveniment mondial care are loc și la Cluj Institutul Francez va organiza o dezbatere privind regenerarea urbană prin street art, o dezbatere care va reuni în jurul aceleiași mese virtuale atât artiști, cât și reprezentanți locali, tocmai pentru a arăta că arta urmată, street art-ul în particular reprezintă o pârghie de dezvoltare și de atractivitate teritorială.

Nopțile lecturii la Cluj

În această seară, va avea loc, live pe pagina de Facebook a Institutului Francez din Cluj-Napoca întâlnirea literară între scriitoarea Marianne Jaeglé și traducătoarea Sînziana Manta, moderată de scriitoarea Laura T. Ilea.

Aflați mai multe din interviul acordat Via Cluj TV de directorul delegat al Institutului Francez, Ioana Costaș.


banner