Individul care a agresat o tânără în stația de autobuz din Mărăști este același de pe Turnul Pompierilor – acesta a fost lăsat LIBER

0
Foto: Știri de Cluj

Scandalagiii care au agresat miercuri, 18 octombrie, o tânără de 18 ani în stația de bus de pe strada Aurel Vlaicu, au fost lăsați liberi. Potrivit polițiștilor, doi dintre cei trei tineri de 20 de ani au fost identificați și aduși la audieri, însă au fost eliberați din cauză că nu existau destule probe pentru a fi reținuți.

Amintim că, după ce fata a fost agresată verbal în mijlocul de transport în comun, aceasta a coborât în stația Mareșal Constantin Prezan. Individul, împreună cu un alt tânăr, a început să o amenințe cu un spray lacrimogen, cu care ar fi pulverizat către ea. De asemenea, un tânăr de 18 ani, prieten cu cei doi indivizi, se uita doar la „circul” făcut în stația de autobuz.

„Are multe plângeri, dar e liber. Poliția nu a făcut nimic”

Indivizii au fost lăsați în libertate pentru că nu s-au putut aduna probe care să arate că aveau la ei un cuțit sau un spray lacrimogen sau măcar folosirea acestora: „Nu au agresat victima, dar i-au adresat injurii. Nu am putut lua o măsură preventivă, pentru că nu sunt destule probe care să ducă la reținerea lor.

Nu s-a confirmat că au folosit spray-ul sau că aveau cuțit la ei. Probabil au amenințat cu cuțitul verbal, dar pe imagini nu s-a văzut că ar fi scos o armă albă. Trebuie probat pentru a exista o bănuială rezonabilă, dar nu s-a reușit încă să se facă acest lucru”, au spus anchetatorii.

Potrivit Știri de Cluj, surse din anchetă confirmă că ar fi vorba despre același tânăr care s-a urcat în picioare pe platforma care susține placheta cu municipiul Cluj și s-a filmat în timp ce dansa pe manele la Turnul Pompierilor.

CTP a pus la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere

„Cu privire la evenimentul care a avut loc în data de 18.10.2023 și prezentat în Presa Clujeană, în care o tânără a reclamat acte de violență petrecute într-un mijloc de transport CTP în timp ce se deplasa înspre cartierul Mărăști, vă comunicăm faptul că CTP Cluj-Napoca S.A. a pus la dispoziția lucrătorilor de poliție toate imaginile solicitate, imediat după emiterea Ordonanței.

Menționăm faptul că toate mijloacele de transport care se achiziționează și care se află în flota CTP sunt dotate cu mijloace tehnice de supraveghere și înregistrare video.

Pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, C.T.P. Cluj-Napoca S.A. a incheiat protocoale de colaborare cu structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Prin măsurile tehnice și organizatorice aplicate la nivel de municipiu, Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. asigura călătorilor un climat maxim de siguranță în mijloacele de transport”, a transmis CTP Cluj.

VEZI ȘI:

CTP: Regulament pentru călătoriile alături de câini în mijloacele de transport în comun

La cât a ajuns salariul mediu în județul Cluj?

VIDEO: Bătaie cu spray lacrimogen între ultrașii U Cluj și CFR

 

banner