Servicii de analiză a apei, solului și materiei vegetale, comercializarea unor semințe de gazon cu multiplicare prin stoloni și a unor îngrășăminte cu eliberare controlată superperformante sunt cele trei mari atuuri competitive pe care le are pe piața de profil compania româno-olandeză Holland Farming Agro.
Directorul Departamentului Ornamentale, ing. Răzvan Bulugea, a vorbit în cadrul emisiunii Business Cafe de la Via Cluj TV despre evoluția companiei devenită astăzi un furnizor foarte important pentru majoritatea fermierilor care vor sa obțină producții calitative și cantitative.
Holland Farming Agro a pornit la drum în 1997, cu un produs vedetă: un biostimulator. Și-a diversificat oferta radical de la un an la altul: de la semințe profesionale de legume, până la o gamă foarte variată de îngrăşăminte chimice cu eliberare controlată, biostimulatori de creștere și dezvoltare, produse pentru culturi ecologice, nutrienți și tratamente ecologice, stupi cu bondari pentru polenizarea naturală a legumelor/pomilor fructiferi
și control biologic al dăunătorilor din culturile horticole, substraturi pentru horticultură, aparatură de măsurat etc.
Ing. Răzvan Bulugea a preluat Departamentului Ornamentale în anul 2005. Pe atunci, volumul de îngrășăminte cu eliberare controlată livrat pe piață se ridica la 10-15 tone. Acum, depășește 400 de tone și piața e în creștere. De ce?
Ing. Răzvan Bulugea a explicat la Via Cluj TV de ce îngrășămintele cu eliberare controlată sunt esențiale pentru a obține flori de o calitate superioară.
“Există mai multe game de îngrășăminte special create pentru cultura de flori la ghiveci, cultura de flori tăiate și plante ornamentale. Aici ne referim la cei care au un garden center, unde într-o primă fază plantele ținute în containere trebuie fertilizate pentru a se menține în vederea comercializării care e posibil să nu aibă loc în aceeași zi”, a explicat Ing. Răzvan Bulugea.
Potrivit inginerului Bulugea, datorită acestor îngrășăminte se obține o plantă compactă, de o culoare verde foarte frumoasă, un indicator pentru sănătatea plantei, o plantă cu un sistem radicular bine dezvoltat.
În ceea ce privește soluțiile pentru gazon, invitatul Business Cafe a spus că Holland Farming Agro comercializează îngrășăminte cu eliberare controlată adaptate tipului de gazon.
“Există îngrășăminte pentru peluze private, pentru terenurile de sport, acolo unde uzura plantei este mult mai mare și ai nevoie de susținere cu fertilizanți de calitate, pentru a putea trece planta peste acest stres de trafic pe care îl provoacă jucatorii. Mai există o altă gamă adaptată cerințelor municipalității la categoria spații verzi, pe suprafețe foarte mari, situații în care costurile tebuie eficientizate”, a explicat ing. Răzvan Bulugea.
Folosirea îngrășămintelor cu eliberare controlată, spune inginerul Bulugea, asigură gazonului o calitate net superioară care persistă în timp: ,,vom obține o mai bună dezvoltare a sistemului radicular, o culoare adecvată a masei foliare și o densitate optimă a masei vegetative aflată la suprafața terenului”.
În cazul utilizării îngrășământului agricol convențional, care eliberează foarte rapid, va exista un val de creștere însă urmat de declin: firul de iarbă se va subția, se va îngălbeni, densitatea va fi foarte scăzută, iar în consecință aspectul vizual va fi deprimant.
Afla mai multe despre cum poți obține flori și un gazon de calitate urmărind emisiune Business Cafe, cu ing. Răzvan Bulugea de la Holland Farming Agro.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: