Summitul Tinerilor revine în 2022, la Cluj-Napoca – Află tema propusă anul acesta

0

În perioada 15-18 septembrie, tinerii din România se întâlnesc la Cluj-Napoca, în cadrul Summitului Tinerilor 7.0 | Rădăcini. Evenimentul definitoriu pentru mișcarea de tineret din România revine cu un concept cu totul special, și anume întoarcerea la rădăcini.

Anul acesta, prin toate activitățile Summitului, participanții vor aborda subiectul sustenabilității, un subiect strâns legaqt de viitorul tuturor generațiilor, dar și cel al participării reale a tinerilor.

Summitul Tinerilor este un proiect dedicat învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitați să participe tinerii cu inițiativă, implicați în ONG-uri și în comunitățile din care provin, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Evenimentul își deschide porțile și pentru comunitatea de lucrători de tineret cu vârsta peste 35 de ani.

Ce vor învăța tinerii participanți la Summit?

Conceptul ediției actuale, întoarcerea la rădăcini, înseamnă revenirea la Cluj-Napoca, orașul care a dat startul multor inițiative care au stimulat creșterea mișcării de tineret din România. De asemenea, reprezintă și conectarea tinerilor cu mediul în care trăiesc. Programul propus pentru această ediție va aborda tematica sustenabilității și a participării tinerilor, prin diverse conferințe, ateliere de lucru, activități culturale și prietenoase cu mediul. Scopul este ca participanții să înțeleagă mai bine complexitatea subiectului, și să conștientizeze importanța abordării unui comportament sustenabil în viața lor.

Summitul Tinerilor 7.0 este un eveniment organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din
România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT ( PONT) și Banca Comercială Română (BCR). Evenimentul este finanțat de
Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și a Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

A VII-a ediție a Summitului Tinerilor are loc în Anul European al Tineretului și este construită pe obiectivele 10: „O Europă verde și sustenabilă” și obiectivul 3: „O societate incluzivă” din cadrul Strategiei de Tineret a Uniunii Europene, fiind și prioritățile pe care TRIO-ul Președinției actuale al Consiliul Uniunii Europene le abordează.

Au început înscrierile la Summitul Tinerilor!

Înscrierile pentru a VII-a ediție a Summitului au început. Tinerii implicați și motivați să schimbe ceva pentru ei și generațiile viitoare, sunt invitați să completeze formularul: https://bit.ly/3caYjOV și să se distreze în septembrie, la Cluj-Napoca! Formularul este deschis până în data de 10 august. Cazarea, masa și materialele necesare pentru activități sunt asigurate de organizatori.

Pentru a rămâne la curent cu informațiile despre eveniment, puteți urmări următoarele pagini:

Facebook Capitala Tineretului din România

Eveniment Summitul Tinerilor 7.0

https://capitalatineretului.ro/ 

VEZI ȘI:

100 de elevi pot vedea cum este viața de student la UTCN – cum poți participa la școala de vară?

Copiii din centrele de plasament învață cum să ofere primul ajutor – proiecte ale tinerilor clujeni

Persoanele epileptice au șansa de a își exprima talentul artistic prin fotografie – proiect unic în România