banner

Introducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienții critici cu COVID-19

0
FOTO: Arhiva

Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică din cauza COVID-19, scrie Mediafax.

Astfel, medicii au aplicat metoda răcirii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numai 34, 5 grade C, toţi 4 au avut un nivel ridicat de oxigen iar doi au fost scoşi de pe aparate.

Potrivit sursei citate, medicii noştri cunosc această tehnică și o folosesc în chirurgia cardiovasculară, de exemplu, însă metoda nu este una lipsită de riscuri.

”În primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot organismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice”, precizează medicul specialist ATI Toxicologie la spitalul Floreasca, Radu Ţincu.

Potrivit medicului, metoda răcirii pacienţilor cu SARS-CoV-2 nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care se va aplica doar în cazul pacienților aflați în stare critică.

Folosirea hipotermiei terapeutice, îi ajută, practic, pe aceşti pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie.

 

banner