INVENTATOR al vaccinului anti-COVID 19: “Viața ar trebui să revină la normal până în iarna lui 2021”

0

Impactul unui nou vaccin Covid va fi resimțit semnificativ peste vara care va urma iar viața ar trebui să revină la normal până în iarna lui 2021, a declarat pentru BBC unul dintre creatorii săi, prof. Ugur Sahin. El este este unul dintre fondatorii BioNTech, companie care este parte a eforturilor de dezvoltare a vaccinului Pfizer.

Cu ajutorul acestui vaccin, cazurile ar putea fi reduse cu cel puțin 50 la sută, dacă nu cu 90 la sută, crede prof. Ugur Sahin, ceea ce ar contribui la reducerea dramatică a răspândirii pandemiei.

Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul ar putea imuniza 90% dintre oameni în fața Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

După anunțul că la nivel global a apărut primul vaccin eficient, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viața ar putea reveni la normal până în primăvară.

Nu este și opinia prof. Ugur Sahin, care crede că va dura mai mult.

El a spus că, dacă totul ar continua să meargă bine, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârșitul acestui an, începutul anului viitor”.

Prof. Ugur Sahin a spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie a anului viitor, ceea ce ar fi doar „un început de impact”.

Co-fondatorul BioNTech a spus că impactul mai mare va avea loc mai târziu: „Vara ne va ajuta, deoarece rata de infectare va scădea vara și ceea ce este absolut esențial este să obținem o rată de vaccinare ridicată înainte de toamnă – iarna anul viitor”.

Prof. Sahin a spus că este esențial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.


banner