Investiție privată în sănătate, în plină pandemie: clinică de 3,2 miloane de euro la Cluj

0

Noul centru de diagnostic și tratament Pro Medical, parte a grupului de clinici Pro Vitam, este situat în Cluj-Napoca, în cartierul Zorilor, pe str. Cometei 38A. Clinica privată cu sediul central în Stântu Gheorghe s-a evidențiat, în spațiul public, în plină pandemie, cu o cercetare privind reacția imunologică la vaccinul anti-Covid. În plus, cercetătorii săi au dezvoltat primul și singurul kit, deocamdată, în România pentru testarea anticorpilor împotriva acestei boli. 

Clinica funcționează într-o clădire cu o suprafață de peste 1300 mp și dispune de cabinete medicale cu peste 20 de specialități, laborator de analize, departament de imagistică medicală de top și un centru de cercetare.

Investigații decontate de CAS

Pacienții clujeni și nu numai, vor beneficia astfel de consultații de specialitate, investigații și analize de laborator, precum și de un departament de imagistică medicală ce acoperă întreaga gamă de investigații specifice (Rezonanță Magnetică, Computer Tomograf, Osteodensitometrie DEXA, Radiologie Digitală, Ecografie). De asemenea, echipa formată din medici cu înaltă pregătire în domeniul imagisticii medicale va putea oferi pacienților interpretarea imaginilor într-un timp foarte scurt.

În cadrul clinicii va fi extinsă și capacitatea de cercetare a grupului PRO-VITAM, care este cunoscut ca centru de cercetare-dezvoltare la nivel internaţional.

Clinica Pro Medical are și contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru investigații de rezonanță magnetică și laborator, și va extinde gama de servicii gratuite în curând la noua clinică din Cluj-Napoca.

Investigații în depistarea precoce a cancerului

„Prin această investiție deschidem probabil cea mai frumoasă și modernă clinică pentru pacienții din Cluj-Napoca. Totodată, dotarea centrului cu CT și RMN performant va oferi posibilitatea de a demara diferite proiecte de cercetare de care suntem interesați de mai mult timp, de exemplu în domeniul utilizării inteligenței artificiale în depistarea precoce a țesuturilor canceroase”, a declarat dr Fejer Szilard, CEO PRO MEDICAL, Centru de Diagnostic și Tratament, chimist specialist în virusologie, coordonatorul centrului de cercetare PRO-VITAM în Sfântu Gheorghe.

Un diagnostic corect reprezintă 50% din succesul tratamentului

,,Ne mândrim cu Laboratorul de Radiologie pe care l-am creat de la zero, începând cu o schiță de amplasare a echipamentelor și terminând cu instalarea autorizată a patru aparate de imagistică de ultimă generație, și anume: RMN 1,5 Tesla, CT cu 160 slice, RX cu doi detectori și DEXA. Imaginile calitative generate de aceste echipamente, însoțite de rapoartele radiologice ale medicilor specialiști de radiologie vor veni în sprijinul medicilor specialiști din departamente conexe în diagnosticul exact al pacienților noștri. În era tehnologiilor informaționale, un diagnostic corect reprezintă 50% din succesul tratamentului pacientului, iar pentru asta e nevoie de inspirație și transpirație, care în medicină înseamnă ani de muncă și dedicație, nu întâmplător suntem ghidați de motto-ul ,,Făcându-i pe pacienți să se simtă bine, devenim mai puternici,, dr. Natalia Staver, medic specialist radiologie și imagistică medicală, director medical PRO MEDICAL.

”Deschiderea acestui centru înseamnă, pentru mine si familia mea, rezultatul muncii de o viață întreagă, în care am fost ghidată la fiecare pas de citatul lui David McKay “Trebuie să ne dăm seama că privilegiul de a munci este un dar, puterea de a munci – o binecuvântare, iar dragostea de muncă e un succes.” dr. Livia Terza, medic primar pediatru, doctor în științe medicale și investitor.

Citește și:

Cum funcționează răspunsul imunitar la vaccin și cât durează – studiu