Ioan Ovidiu Sabău, despre Dan Petrescu și Gheorghe Hagi: “Astfel de oameni trebuie ascultați”

0

Directorul tehnic al FC Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare derby-ului din Gruia cu eterna rivală CFR Cluj, care va încheia sezonul regulat al Superligii, ce părere are despre declarațiile făcute de foștii săi colegi de la echipa națională, Dan Petrescu, respectiv Gheorghe Hagi, cu privire la situația problematică în care se află fotbalul românesc și, implicit, la rezultatele dezastruoase ale reprezentativei României.

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a afirmat inclusiv faptul că, pentru alți 20 de ani, fotbaliștii români nu vor putea ajunge la un Campionat Mondial, predicție care s-a adeverit la ediția din 2018, găzduită în Rusia, când s-au împlinit 20 de ani de la ultimă prezență a echipei naționale la cea mai mare competiție din lumea fotbalului.

Tehnicianul “U” Cluj este de părere că persoane precum Petrescu sau Hagi trebuie ascultate, deoarece au înțeles bine cum funcționează fenomenul fotbalului românesc și, totodată, care sunt soluțiile pentru a ieși din această situație de neimaginat.

Sabău: “Pentru Edi Iordănescu va fi foarte greu la naționala României”

“Sunt de acord cu ei, da. Sunt în fenomen de foarte mult timp și au văzut mai bine decât mine. Astfel de oameni trebuie ascultați, pentru că au experiență, nu au niciun fel de interes personal, spun ceea ce gândesc, chiar dacă uneori deranjează. Totuși, de cele mai multe ori, spun lucruri adevărate și trebuie ascultați. […] Cred că e foarte greu să ajungem la un turneu final și pentru Edi (Iordănescu) va fi foarte greu, e un băiat pe care îl apreciez, dar nu va fi ușor. Trebuie să ai un nucleu de jucători pe care să te bazezi, trebuie omogenitate. […] Nu cred că poți să anticipezi că pentru alți 20 de ani România nu va prinde mondiale, dar spui asta pentru că vezi ce se întâmplă. Lucrurile se pot schimba, vin din urmă mulți jucători tineri și foarte buni“, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Toate declarațiile tehncianului “studenților” pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Confruntarea dintre CFR și “U” Cluj va începe la ora 20:30, iar biletele pentru accesul suporterilor în incinta stadionului “dr. Constantin Rădulescu” au fost epuizate foarte rapid. Totuși, partida va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 1 și pe Prima Sport 1. Mai multe informații despre măsurile luate de jandarmii clujeni pentru asigurarea siguranței participanților sunt disponibile AICI.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu “U” Cluj: “Sper să arătăm mai bine fizic, avem mare nevoie de victorie”

CFR – “U” Cluj, ultimul meci din sezonul regulat al Superligii – ce gânduri are Sabău înaintea derby-ului din Gruia?

Emil Boc, despre derby-ul CFR – “U” Cluj: “Cred că este posibil să nu pierdem în Gruia, asta îmi doresc”

banner