IPS Andrei, mesaj pentru enoriași în prima zi a Postului Mare -află îndemnurile Bisericii

1

IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului transmite un mesaj către enoriași în prima zi a Postului Mare. Preasfinția Sa numește perioada Postului Mare ca fiind “vremea performanțelor duhovnicești”. Data de 7 martie reprezintă prima zi din Postul Mare a Paștelui. 

Înaltpreasfințitului Andrei, menționează că, perioada Postului Mare este “răstimpul în care ne antrenăm pentru a deveni mai competitivi din punct de vedere duhovnicesc”.

Pentru aceasta, mijloacele care sunt la îndemâna tuturor sunt rugăciunea, spovedania,  participarea la slujbe și lecturarea scripturilor. Înaltpreasfinția Sa, menționează că postul de bucate nu funcționează fără postul de răutate. În Evanghelia duminicii de lăsare a secului citim: „De veți ierta oamenilor greșelile lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar de nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre” (Matei 6, 14-15), spune IPS Andrei.

Adevărul este că cei bătrâni, și de multe ori cei bolnavi, țin postul și cei tineri și sănătoși îl neglijează

“Așa că trebuie să postim precum de bucate, așa și de toată răutatea”. Proorocul Isaia, vorbindu-ne de postul cel adevărat, ne zice: „Voi postiți ca să vă certați și să vă sfădiți și să bateți furioși cu pumnul; nu postiți cum se cuvine zilei aceleia, ca glasul vostru să se audă sus. […] Nu știți postul care îmi place? – zice Domnul. Rupeți lanțurile nedreptății, dezlegați legăturile jugului, dați drumul celor asupriți și sfărâmați jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l și nu te ascunde de cel de un neam cu tine” (Isaia 58, 4-7).

“Oportunitatea de a face aceste acte de caritate, din nefericire, ne este oferită de războiul din Ucraina. A-i primi pe emigranți, a-i adăposti, a le da pâinea cea de toate zilele, a avea grijă de copii și de bolnavi, constituie fapte ale milei trupești”, menționează IPS Andrei.

VEZI ȘI

Primăria Baciu a pregătit o unitate de cazare cu 20 de locuri pentru refugiați din Ucraina (viacluj.tv)

“Pacea e soluția”, cover după “De ce plâng chitarele”, dedicat războiului din Ucraina (viacluj.tv)

banner