Iranul a atacat cu rachete baze americane din Irak! Reacția lui Trump

0

Mai multe baze militare din Irak care găzduiesc trupe americane și ale coaliției antiteroriste au fost azi-noapte ținta unor atacuri cu rachete iraniene, relatează CNN, citat de mediafax.ro.

Surse din SUA și Irak au declarat că nu există morți în urma atacurilor lansate de Iran. Militarii americani ar fi avut suficient timp la dispoziție pentru a se adăposti înainte ca bazele militare  să fie lovite de rachete balistice.

,,Totul bine! Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor și daunelor are loc acum. Până acum totul bine! Avem, de departe, cea mai puternică și mai bine echipată forță militară din lume! Voi face declarații miercuri dimineață” se arată într-un mesaj publicat de Trump pe Twitter.

Atacul cu rachete a durat aproximativ 30 de minute, începând cu ora locala 01.45. Au fost lansate 22 de rachete, dintre care 17 au lovit baza Al-Asad, iar două nu au explodat. Alte cinci rachete au lovit orașul Erbil, informează BBC.

Deși nu s-au înregistrat victime, mai multe avioane americane au fost distruse în urma acestui atac.

Televiziunea de stat din Teheran a transmis că atacurile ce au vizat bazele din Irak sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Soleimani, relatează site-ul agenției Reuters. Televiziunea a făcut publice imagini video de la lansarea rachetelor asupra bazelor americane din Irak:

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusive ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.