Începe Caravana TIFF Unlimited – vezi ce filme sunt și în ce orașe vor fi proiectate

0

După succesului celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care a strâns peste 120.000 de spectatori în fața marilor ecrane din Cluj-Napoca, o parte dintre filmele TIFF vor putea fi urmărite în mai multe localități din România, în proiecții outdoor și indoor. Din iulie până în octombrie, Caravana TIFF Unlimited străbate țara și se oprește la Breb, Iași, Predeal, Satu Mare, Târgu Lăpuș, Zabola, Timișoara, Bacău, Bistrița, Brăila și Brașov. Intrarea la filme va fi liberă!

Din programul caravanei vor face parte cele mai noi filme românești, dar și filme internaționale care au fost sold out la TIFF precum Tigru (r. Andrei Tănase), Vulturii din Țaga (r. Adina Popescu și Iulian Ghervase), David (r. Radu Muntean), Încă două lozuri (r. Paul Negoescu), Carbon (r. Ion Borș) sau Povești indiscrete (r. Cesc Gay). Programul pentru fiecare oprire a Caravanei va fi comunicat individual.

E Pericoloso Sporgersi

Caravana TIFF Unlimited pornește în Maramureș, la Breb, între 22 iulie și 23 iulie, unde spectatorii se vor bucura să (re)vadă pe marele ecran poate unul dintre cele mai bune filme românești ale tuturor timpurilor: E Pericoloso Sporgersi, comedia regizată de Nae Caranfil, într-o variantă restaurată digital. Din program mai face parte filmul spaniol Alcarràs (r. Carla Simón, 2022), povestea emoționantă a unei familii de cultivatori de piersici. Filmul a câștigat Ursului de Aur la Berlinală anul trecut. 

Alcarras

Între 28 – 30 iulie, caravana se oprește la Palas Iași, pentru o ediție specială by Palas, și promite câteva seri de neuitat pentru spectatori. Pe marele ecran, în aer liber, va fi proiectată noua comedie românească Încă două lozuri (r. Paul Negoescu) cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în rolurile principale. În acest nou film, continuarea succesului de box office Două Lozuri (2016), cei trei prieteni își propun să se îmbogățească din cryptomonede, dar planurile lor naive se năruiesc rapid, cu foarte mult umor. În program se află și o altă comedie, care a deschis TIFF.22: Confort Nordic (r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, 2023), cu Timothy Spall, dar și o poveste clasică de dragoste: Casablanca (r. Michael Curtiz, 1942).

Casablanca

În același weekend (28 – 29 iulie), filmele TIFF se vor putea urmări și la Predeal. Următoarele localități ale Caravanei TIFF Unlimited sunt: Satu Mare (4 – 6 august), Târgu Lăpuș (4 – 6 august), Zabola (9 – 10 august), Timișoara (1 – 3 septembrie), Bacău (1 – 7 septembrie), Bistrița (1 – 7 septembrie) Brăila (8 – 10 septembrie) și Brașov (6 – 8 octombrie).

Programul complet al Caravanei TIFF Unlimited va fi comunicat pe pagina de Facebook dedicată proiectului și pe tiff.ro.

VEZI ȘI:

TIFF 2023: Record de participanți la un regal cinematografic

Tiff 2023: Care au fost cele mai vizionate filme?

Sondaj de opinie – TIFF 2023, una dintre cele mai de succes ediții din istoria recentă a festivalului clujean?

 

 

 

 

banner