Județul Cluj va avea un buget mai mic decât în 2019

0

Județul Cluj va avea un buget mai mic decât cel din 2019, a anunțat, în direct la Via Cluj TV, vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar. Faptul este surprinzător, pentru că, pentru prima dată după mulți ani, Guvernul, Consiliul Județean, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local au aceeași culoare politică: PNL. Bugetul județului va fi de aproximativ 350 de milioane de lei.

Autoritățile județene spun că, în plus, au crescut sarcinile Consiliului Județean. Mărirea salariilor bugetarilor înseamnă, în consecință, faptul că partea din bugetul județului alocată cheltuielilor salariale este mai mare.

De asemenea, o parte din buget este alocată continuării proiectelor europene deja începute. Este vorba de reabilitarea drumurilor județene, de extinderea și de modernizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă și a celei de canalizare, dar și de investiții în spitalele clujene.

Astfel, spitalele din localitățile urbane, altele decât Cluj-Napoca, vor primi câte 500.000 de lei. Spitalele importante din Cluj-Napoca, care nu se află în subordinea Consiliului Județean, vor primi câte 300.000 de lei, spune vicepreședintele Consiiului Județean Cluj, Istvan Vakar.

 


banner