Lansare de carte regală la Cluj: ASR Principesa Maria a României a dat autografe

0

Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca a găzduit o dublă lansare de carte, care a avut-o drept invitat special pe Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Au fost prezentate carțile „Maria. Portretul unei Regine” și „Margareta. Portretul Reginei”, dar și Calendarul Regal 2019, decorat cu imagini unice din interiorul Palatului Elisabeta. Alături de ASR Principesa Maria, la eveniment au luat parte vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar și directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Lucian Nastasă-Kovacs.

„Margareta. Portretul Reginei” este o carte-album care înfățișează în imagini destinul primei femei din istorie care conduce Casa Regală a României. Pornind de la amintirile Majestății Sale, de la documente, fotografii, de la obiecte personale şi de la cele care fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate pentru prima dată în acest album, Sandra Gătejeanu–Gheorghe vorbește despre copilăria și adolescența Custodelui Coroanei, studiile și experiența comunitară, viața de familie, interesele şi activităţile Majestății Sale Margareta în folosul României.

„Maria. Portretul Reginei”, carte-album semnată de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, prezintă detalii fascinante din viața Reginei care în urmă cu 100 de ani contribuia decisiv la formarea României Mari.

„Niciodată, desigur, o Regină n-a impus mai mult în afară de rangul ei suprem. Regalitatea vitejiei și milei de oameni o face să poarte totdeauna o coroană nevăzută, care e mai scumpă decât toate juvaierele lumii”, scria Nicolae Iorga.