Licitație cu lucruri personale ale Doinei Cornea și concert caritabil pentru înființarea fundației care îi va purta numele

1

Ceasul de mână al Doinei Cornea, biroul de lucru sau una dintre păpușile folosite pentru a trimite mesaje în străinătate, sub ”nasul” Securității comuniste, se află printre obiectele scoase la licitație pentru susținerea înființării Fundației ”Doina Cornea”.

Obiectele vor fi prezentate la concertul caritabil care va avea loc în 7 martie, în Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, iar ulterior vor fi vândute unei licitații caritabile organizate de Artmark, la București, în 24 martie.

Celebrul violonist Alexandru Tomescu este capul de afiș al concertului caritabil de la Cluj, din 7 martie 2020-, de la ora 19.00.

Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar toți invitații vor primi o diplomă în serie limitată, care le va atesta calitatea de contributori la înființarea Fundației ”Doina Cornea”.

Vă invităm să aflați mai multe despre Doina Cornea, despre concert, dar și despre fabulosul ei curaj de a sfida autoritățile comuniste și a spune adevărul într-o perioadă în care majoritatea românilor nu aveau acest curaj, din emisiunea România Via Cluj. Invitat: Leontin Iuhas, fiul Doinei Cornea și inițiatorul fundației care îi va purta numele.

Leontin Iuhas a povestit, în direct la Via Cluj TV, cum Doina Cornea folosea cutii de chibrituri în care ascundea mesaje scrise mărunt, pe care, după ce aprindea lumânări, ”le uita” la mormântul părinților săi, pentru a fi găsite și luate de cine putea să le ducă peste hotare, în lumea liberă.

Concertul caritabil și întreaga campanie de înființare a Fundației ”Doina Cornea” este realizată de PR&More, cu sprijinul Societății Civile de Avocați ”Iordăchescu și Asociații”.

VREI să participi la concert? Citește AICI ce trebuie să faci.

banner