LIVE Emil Boc a depus jurământul pentru un nou mandat – Ce proiecte are primarul: se închid sau nu creșele?

1


Primarul Clujului, Emil Boc, a depus azi jurământul pentru un nou mandat de patru ani. El a anunțat că va convoca noul Consiliu Local marți.

Emil Boc și-a asumat un obiectiv ambițios, care rezultă din strategia de mediu a Uniunii Europene. Primarul dorește ca, până în 2050, Clujul să fie un oraș neutru din punct de vedere climatic.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, Primăria va investi în continuare în transport nepoluant și în tehnologii verzi.

Emil Boc a promis că va continua proiectele care vizează metroul, trenul metropolitan și conectarea centurilor de ocolire a Clujului la autostrăzi. Primarul a adăugat că, după realizarea metroului, în centrul orașului nu vor mai fi permise mașinile.

În noul context sanitar, Emil Boc a afirmat că nu intenționează ca, deocamdată, să închidă creșele. El i-a îndemnat pe clujeni să respecte toate măsurile sanitare menite să împiedice răspândirea coronavirusului și a promis că autoritățile vor susține în continuare spitalele, pentru a crește capacitatea de a lupta împotriva pandemiei.

De joi, Clujul intră în scenariul roșu. Școlile vor trece în on-line, iar purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice.

banner