Vezi localitățile din Cluj și Sălaj care ajung în secolul XXI: vor avea apă și canalizare

0

Compania de Apă Someș a anunțat la Conferința Cluj Metropola al cincilea mare contract de investiții pentru exinderea rețelelor de apă și canalizare în județele Cluj și Sălaj. Manangerul de comunicare& Clienți al Companiei Apă Someș, Lucian Croitoru, a anunțat care sunt plusurile, dar și minurusile acestui proiect, în cadrul Conferinței Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TV. La finalul articolului poți vedea lista cu localitățile care vor avea, în curând, rețele de apă și canalizare.

Manangerul de comunicare& Clienți al Companiei Apă Someș, Lucian Croitoru, a declarat că acest proiect prevede exinderea rețelelor de apă în toate localitățile cu minim 50 de locuitori și extiderea rețelei de canalizare și contruirea de stații de epurare pentru toate aglomerările rurale cu mai mult de 2000 de locutori.

”Este vorba despre 50 de locutori dacă îndeplinesc și criteriul de valoare de investiție pe numărul de locuitori, astfel încât a trebuit să eliminăm acele localități unde introducerea apei prin acest program era mai scumpă de 1000 de euro pe cap de locutor. Respectiv, în cazul canalizării, de 2000 de euro pe cap de locuitor, la introducere de canalizare și stație de epurare”, a precizat manangerul de comunicare& Clienți al Companiei Apă Someș, Lucian Croitoru, în cadrul Conferinței Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TV.

Acesta a mai declarat că acest proiect este, până acum, cea mai mare investiție prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Valoarea investiției este de peste 355 milioane de euro și include localități atât din județul Cluj, cât și din Sălaj.

Printre localitățile care sunt incluse pe lista se află cinci sate din comuna Apahida, printre care și Câmpenești și Sânnicoara, comuna Baciu (doar localitatea Baciu), satele Vâlcele, Gheorghieni și Sărădiș din comuna Feleacu, dar și în Florești.

Vezi lista localitatilor in care se introduce apa si canalizarea.


banner