Lockdown pentru nevaccinați în Austria, blocaj în Parlamentul din România pe certificatul verde la job

0

Lockdown pentru nevaccinați în Austria, blocaj în Parlamentul din România pe proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la job.

Profesorul de sănătate publică de la UBB, Razvan Chereches remarcă pe pagina sa de Facebook că Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile și o amenda de 1450 de euro pentru cei care nu se supun prevederilor legii.

Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă
din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi, spune Răzvan Chrecheș.

La noi, proiectul care impune certificatul verde pentru cei care vor să meargă la muncă este suspendat la Camera Deputaților, unde PNL a luat decizia să se abțină de la votul pe amendamentul PSD privind alocarea de la stat a banilor pentru 20 de teste gratuite în primele două luni de la intrarea în vigoare pentru fiecare persoană nevaccinată angajată la stat.

banner