“Lord of the Rings” continuă: Află ce personaje vor face parte din spin-off-uri

0

Holdingul suedez Embracer Group a cumpărat drepturile pentru Lord of The Rings și The Hobbit însă compania discută deja despre filme spin-off despre Gandalf, Aragorn, Gollum și alte personaje din scrierile lui J.R.R. Tolkien. Embracer afirmă că, pe lângă viitorul serial The Rings of Power de la Amazon și filmul animat The War of the Rohirrim, dorește să lege filme și de alte personaje cunoscute din vastul univers creat de autorul britanic.

Achiziția Middle-earth Enterprises de către Embracer îi acordă holdingului cu sediul în Karlstad drepturile pentru peliculele, jocurile video, jocurile de societate, obiectele comerciale, parcurile tematice și operele de teatru legate de operele literare ale lui Tolkien. La origini o companie dezvoltatoare de jocuri video, Embracer a devenit de-a lungul anilor un conglomerat media cu o valoare de piață de peste 8 miliarde de euro, potrivit CNBC.

Majoritatea filmelor, inclusiv trilogia de lungmetraje a lui Peter Jackson, și jocurilor Lord of the Rings din ultimele decenii au provenit din contracte de licențiere ale drepturile de autor cumpărate acum de Embracer. Achiziția i-a luat prin surprindere pe analiști, aceștia crezând că Amazon este marea favorită pentru cumpărarea Middle-earth Enterprises, dat fiind serialul The Rings of Power în care a investit o sumă uriașă în ultimii ani.

Totuși, serialul ce urmează să fie lansat pe 2 septembrie nu va fi afectat în vreun fel de achiziție, drepturile de autor pentru acesta fiind licențiate direct de către administratorii moșiei lui Tolkien diviziei media a companiei fondate de Jeff Bezos. Fanii au început deja să speculeze că noua achiziție a Embracer ar putea duce la un val de pelicule noi inspirate de operele lui Tolkien, precum cel care a urmat cumpărării Lucasfilm de către Disney.