Lucrările de alimentare cu apă a satului Gheorghieni, comuna Feleacu au fost finalizate

0

Satul Gheorghieni, comuna Feleacu, are o nouă rețea de alimentare cu apă. Această rețea a fost posibilă datorită realizării a două proiecte, după ce o importantă sursă locală de alimentare cu apă a fost poluată în urma unui accident rutier.

Primul proiect a presupus atragerea a trei milioane de lei de la Guvern, pentru instalarea unei conducte care a adus apă din satul Sărădiș. Apoi, a existat un proiect de dezvoltare, în valoarea de 2,5 milioane de euro, spune primarul PNL din comuna Feleacu, Gabriel Costea. El a venit la inaugurarea rețelei de alimentare cu apă, deși este operat la un picior. El i-a mulțumit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, prezent la eveniment, care s-a implicat personal în rezolvarea problemei din Gheorghieni.

Rețeaua din satul Gheorghieni este administrată de Compania de Apă Someș, care aparține Consiliului Județean Cluj. Colaborarea cu autoritățile locale a fost una foarte bună, a declarat vicepreședintele UDMR al Consiliului Județean Cluj, Vákár István, care și-a exprimat speranța că această cooperare va continua și în viitor.

Compania de Apă Someș este mândră de acest proiect, spune directorul tehnic al acestei companii, Dan Gavrea.

Este remarcabil faptul că primul robinet care a fost deschis a fost din perimetrul școlii din Gheorghieni, a spus Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar al județului Cluj și consilier județean din partea PNL.

Reușita acestui proiect este un motiv de bucurie, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor. În perioada în care era vicepremier, el a promovat proiectul de hotărâre de guvern prin intermediul căreia au început lucrările.

 

banner