Mai fain decât traseul de raliu de la Monte Carlo: o tură pe Transfăgărășan

1

Imaginați-vă păduri vechi de sute de ani care se întind peste zone muntoase sălbatice străbătute doar de un drum șerpuitor care împarte în două un peisaj incredibil. De fapt, nici nu trebuie să vă imaginați: hadeți să vedeți unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de munte din lume: Transfăgărășanul. Pregătește-te de aventură, începe România via Wens!

Începem călătoria noastră la Curtea de Argeș, care a fost prima capitală a Țării Românești, cu nenumărate edificii bizantine și obiective de vizitat. Cea mai cunoscută e Mănăstirea Curtea de Argeș, Curtea Domnească, și Biserica Domnească Sfantul Nicolae. Aici, la Curtea de Argeș, se află necropola regilor și reginelor din istoria modernă a României.

Adevărata cetate a lui Dracula

Vom merge mai departe prin defileul râului Argeș, iar după ce lăsăm în urmă ultimul sat, zărim la înălțime reședința a lui Dracula: Cetatea Poenari, pe care o descoperim la capătul unei scări cu 1462 de trepte.

Spectaculosul baraj de la Vidraru

Mergem mai departe către Bascov, locul de unde începe Transfăgărășanul. Ajungem apoi la Vidraru care este un lac artificial format în urma construirii unui spectaculos baraj. În momentul în care a fost terminat, barajul Vidraru s-a clasat pe locul 5 în Europa și 9 în lume în privinţa dimensiunilor sale.

Ceea ce deosebește Transfăgărașanul de alte drumuri este înălțimea la care a fost construit, la peste 2000 de metri altitudine, cât și faptul că este un drum care traversează munții Carpați, legând Ardealul de Muntenia. În drum spre Vidraru, vom parcurge valea Oltului, o altă zonă pitorească din România.

Lacul Bâlea vara și iarna

În inima Făgărașului descoperi Lacul Balea, un lac glaciar cu apă limpede. Din anul 2006, în timpul sezonului de iarna, aici se construiește un hotel de gheață. Din cauza temperaturilor crescute din extra sezon, hotelul rămâne în picioare doar până în luna aprilie.

Mergând pe partea de nord, vom observa coborâri bruște și peisaje cu adevărat uimitoare. Daca avem noroc şi de o zi senină, de sus vom putea admira aproape întreg Transfagărasanul. Sper că te-am convins că merită să descoperi și alte locuri deosebite din România pentru frumusețea lor NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!